Over mij

Over mij

Sinds 2001 heb ik in uiteenlopende wildernisgebieden schitterende trektochten gelopen waarbij ik volledig op mijzelf was aangewezen. Het liefst ging ik naar gebieden waar ik alleen was met de natuur en ik geen mensen zou tegenkomen. De natuur, zo heb ik op mijn tochten ontdekt, is belangrijk voor mensen. Met een rugzak op dagenlang de ongerepte wildernis in, is niet alleen een mooie manier om sportief en actief bezig te zijn en spectaculaire natuur en prachtige wilde dieren te zien. Het is ook een manier om – zonder zweverig te doen – helemaal tot jezelf te komen, je eigen grenzen te verleggen en nieuwe inzichten op te doen.

Een aantal jaren geleden kreeg ik het idee ook andere mensen te laten ervaren hoe mooi wildernistrekkings zijn. Met mijn gidsbedrijf, Northern Pioneers Wildernistrekkings (www.northern-pioneers.nl), neem ik mensen mee op mooie tochten en wil ik ze al het moois laten ervaren wat ik zelf in de wildernis heb beleefd en gezien. Daarnaast geef ik cursussen op het gebied van navigatie en wildernis-survival, om mensen de skills mee te geven die ze nodig hebben om zelfstandig de wildernis in te trekken.

In deze blog schrijf ik artikelen en verhalen die te maken hebben met wildernistrekkings en zijdelings met mijn gidsbedrijf. Ik wil mijn kennis op deze manier graag met je delen.

Abonneer je daarom op mijn blog en je krijgt altijd de nieuwste artikelen toegestuurd.

Tom Verrillo